30. des, 2017

Tekst

 

RAKETTER FOR FRED

 

Hva er en rakett for fred? Svar: En rakett for fred er en rakett som forhindrer krig.

Nord Korea har nå vist fram en rakett som kan nå alle byer i USA. Sansynligvis med atom ladning.

Dette blir av amerikanerne framstilt som om koreanerne ypper til krig med USA.

Et lite land med 28 millioner innbyggere ønsker krig med USA?!

 

Hva er det koreanerne ønsker? De ønsker fred og ikke krig. Nord Korea har siden 1950 årene teknisk sett vert i krig med USA og Syd Korea. De har kun en våpenhvile avtale å forholde seg til.

Nordkorea vil ha en fredsavtale. De vil ha slutt på at amerikanere og syd koreanere simúlerer krig mot deres land to ganger i året. De vil ha normale diplomatiske forbindelser med amerikanere og alle andre land.

 

Det skal ikke mye innsikt til for å forstå hvorfor et land vil ha normale forhold. De årlige krigsøvelsene rettet mot dem er en kostbar affære. De vet aldri om et simulert angrep er simulert eller ikke. Fientlig er det under begge omstendigheter. Dette tvinger Nord Korea til hele tiden å være på vakt. Å holde en stående hær på mer enn en million mann for et lite land er drepende økonomisk sett.

 

En rakett for fred? Nord Koreas raketter skal virke avskrekkende på USA. Om USA skulle gjøre noe så tåpelig som å angripe, vil nå koreanerne kunne svare på angrepet. De vil i praksis kunne utradere USA . Om bare en rakett når målet kan det elekriske nettet i USA bli ødelagt. Dette vil føre til (I følge ekspertene) at ni tiendeler av USAs befolkning vil dø. Altså en uhyrlighet som amerikanerne er fullt klar over. Nord Korea og også stor områder i landets nærhet vil lide samme sjebne.

 

Syd Korea ønsker ingen krig. Japan ønsker ingen krig. Det er vel også god grunn til å tro at det amerikanske folket heller ikke ønsker en slik for dem selv ødeleggende krig.

 

Amerikanerne har hele tiden hevdet at Nord Korea må slutte med sine rakett og atomprøver før det kan forhandles. Vel, koreanerne har ikke foretatt noen prøver i to måneder. Men har det blitt noen forhandlingetr? Nei ikke det jeg vet.

 

Hva med Kina og Russland? Kan de tvinge fram den løsningen som krigshisserne i USA ønsker?

Svært lite sannsynlig. Putin har uttalt at koreanerne framfor å gi fra seg sine atomvåpen heller spiser gress. Kineserne er mer interesert i sine økonomiske foretninger, men samtidig vil de ikke ha amerikanerne ved sine grenser.

 

Vi skal heller ikke se bort fra at stormaktene som har haugevis av atomvåpen helst vil ha monopol på disse våpnene.

 

Men verden forandrer seg hele tiden. Egentlig er det vel bare en ting som er absolutt her i verden og det er bevegelsen, forandringen. Den tid er vel snart forbi da de store kan gjøre hva de vil med de små.

 

Nord Korea har en gang tidligere blitt lagt i ruiner av amerikaske bomber. Det var nær sagt ikke sten tilbake på sten. På slutten bombet amerikanerne demningene og forårsaket enorme oversvømmelser. USA er en krigsforbryter stat som ikke tar noen hensyn.

Men som vi ser: «Det går en nemesis gjennom livet»